Туристически тур на София

05.06.2013

Насладете се на София и посетете основните забележителности с нашата пешеходна обиколка. София е основана преди повече от 7000 години и е една от най-старите европейски столици, богата със своето археологическо, културно и историческо минало, което датира от времето на траките, византийците, римляните, славяните и турците.

Сутринта: Туристическа обиколка на центъра на София

По време на нашата обиколка, ние ще посетим всички забележителности на нашата столица сред които са: основите на древна Сердика, които датират от 3-5-ти век, църквата Св. Георги, която е ротонда от късния Римски период от 4-ти век и се намира в задния двор на Президентството; църквата Света Неделя, която е красиво реставрирана средновековна църква; църквата Света София от ранния византийски период, построена през 6-ти век; великолепната катедрала със златен купол Александър Невски, построена в началото на 20-ти век в чест на падналите герой в Руско-турската война от 1877-1878; aрхеологическия музей, който се помещава в най-голямата бивша джамия в града, построена през 1474 г.; Националната художествена галерия, която се намира в бившия царски дворец; Националния театър Иван Вазов и много други паметници и красиви сгради с архитектурно значение. 

Следобяда: Обиколката ще продължи с посещение на Националния исторически музей и Боянската църква, която е паметник под закрилата на ЮНЕСКО. И двата обекта се намират в подножието на Витоша планина. В Националния исторически музей ще видите невероятно красиви тракийски златни съкровища, както и останки от най-старите в света открити до сега златни предмети.

Боянската църква е забележителен паметник на културата. Стенописите в църквата отразяват както византийската, така и местната традиция на предходните две столетия. Портретът на Десислава е произведение на изобразителното изкуство от 13 век, създадено 200 години преди европейския ренесанс и бележи връх в християнската живопис.

Научете повече за дългата и невероятна история на София като се присъедините към нашата пешеходна обиколка и почувствайте ритъма на града.