Лятото в София

26.06.2013

35-градусовите температури са често срещано явление за град София през лято 2013. Може ли това да бъде повод туристите да се откажа от заплануваните си пътувания до столицата на България или има начин се съчетаят жегите с туристическата обиколка на града?

Със сигурност летните жеги са изпитание за издържливостта на туристите. Само най-смелите от тях успяват да устоят на високите температури и въпреки топлината успяват да прекарат почивните дни в разглеждане забележителностите на град София. Колкото и прекрасно да звучи, това крие много рискове за нашето здраве. Постоянно се сипят съвети от най-различни специалисти, които дават насоки как да се справим с високите температури.

Лекарите съветват да пием много течности, да ограничаваме калоричните храни, да носим шапки и да намалим активните дейности.

Метеоролозите ежедневно ни напомнят да намалим излагането на пряка слъченва светлина, да следим прогнозата за времето и да не излизаме навън между 11:00 – 17:00ч.

Големите търговски вериги, пък, ни подканват да оборудваме домовете си с мощни климатици и вентилатори, които да ни създадат по-приятна и прохладна атмосфера.

Ние, от rentapartments.com, осигуряваме на нашите клиенти комбинация от всички тези съвети. За своята лятна почивка в София изберете нашите услуги. Апартаментите ни имат климатична инсталация, която ги превръща в прохладен оазис, който се намира в сърцето на София, в близост до всяка една избрана от вас дестинация.                 

Докато чакате температурите да паднат, пригответе сами в напълно оборудваната кухня предпочитаната от вас нискокалорична храна или просто разбъркайте освежаваща лятна напитка. А привечер излезте навън и пред очите ви ще се разкрие прелестта на нощна София. Особено в часовете след 20:00ч е времето, когато градът оживява, улиците се пълнят с хора и вие ще можете най-добре да се потопите в градската атмосфера.