Апартамент под наем – елегантният начин да пътуваме

03.06.2013

Когато планирате пътуване и стигнете до избора на място, където да отседнете, обикновено изборът изглежда лесен - „Пак ще отида в хотела, в който бях миналия път“. Или „Любимата ми хотелска верига оперира и в София. Те предлагат един и същ стандарт навсякъде по света – резервирам там“.

Така всъщност разсъждават повечето хора и в крайна сметка всяко бизнес пътуване и бизнес срещите в чужд град и държава се заключават до бизнес разговори, сковани организирани мероприятия и вечеря в ресторант.

Със сигурност бизнес пътуването трябва да носи много повече положителни емоции от удоволствието при сключването на успешна сделка. Срещите, разговорите и партньорите в края на натоварен ден, са нещото, което фактически решава успешността на сделката още при нейното сключване. Ако сте във вашия град, вие бихте поканили важни клиенти и бизнес партньори на вечеря в дома си, нали? Това определено пренася отношенията на едно друго ниво и изгражда незаменима връзка с вас като човек, а не само като представител на организация.

Наскоро коментирахме точно този аспект на бизнеса с наши клиенти, които бяха постигнали двойно по-висок от очаквания резултат именно благодарение на това, че бяха избрали да проведат неформална вечеря в наетия от тях апартамент, вместо в ресторант.

И тук отново идва въпросът за възможностите при избор на настаняване. Винаги е по-лесно да избереш вече познатото, но възможно ли е да спечелиш повече, ако се придържаш не толкова стриктно към общоприетото? Защото бизнесът е като всеки друг аспект от живота – гради се върху комуникация и доверие. А смелостта да предложиш на клиентите нещо по-различно от общоприетото е това, което отличава успешния бизнес партньор.

И ето, че елегантността не е само в облеклото, аксесоарите и автомобила, всъщност е правилно направен избор и съчетаване на традиционното с иновативното. А всъщност това е и успешният бизнес, нали?

Ето защо, като хора с разчупено мислене и достатъчно гъвкави, за да се справяме елегантно с трудностите, които бизнесът ни поднася, не би трябвало да следваме единствено общоприетите норми. Светът около нас е пълен с възможности, и точно тези, които не са очевидни носят най-голям успех. Особено в бизнеса.